NEWSFLASH

De Felison Cruise Terminal in IJmuiden ontvangt het grootste cruiseschip tot nu toe!

Thursday 5 April 2018 – Het is 5:00 uur ’s ochtends en is de laatste paar uren druk geweest bij de Felison Cruise Terminal in IJmuiden. Loodsen, sleepboten, de havenmeester, vletterlieden en een team van KVSA medewerkers zijn klaar voor een grootse ontvangst.

“We zijn heel erg blij en vereerd dat we de MSC Magnifica mogen ontvangen”, zeg Ron Maes, general manager van de Felison Cruise Terminal. “Het is een zeer speciale dag vandaag. We verwelkomen niet alleen twee cruiseschepen tegelijk, maar met de aankomst van de MSC Magnifica ontvangen we ons grootste cruise schip ooit”.

De MSC Magnifica is 294 meter lang, 32 meter breed en is bijna 60 meter hoog. “Het is de eerste keer dat een schip van deze grootte in IJmuiden aanlegt”, zegt Maes. Met de hulp van de loodsen en sleepboten, meert Kapitein Laccarino veilig af in IJmuiden, ondanks de sterke wind die het schip heeft begeleid vanuit Zeebrugge. Op deze cruise bevinden zich 3095 passagiers aan boord voor een Europese tour. Zodra het schip is afgemeerd komt de terminal crew in actie en verbindt de gangway aan het schip.

Ze hebben de terminal sinds 03:00 uur vanmorgen voorbereid op de ontvangst van de passagiers en crew. Vanaf daar zullen zij verschillende toeristische attracties bezoeken, zoals de Zaanse Schans, Keukenhof en de binnensteden van Amsterdam of Haarlem. Om 07:00 uur ’s ochtends arriveert de Albatros op schema. De MS Albatros is onderdeel van het Duits bedrijf ‘Phoenix Reisen’ en is 178 meter land en 25 meter breed. Door het drukke schema van de MS Albatros kan het schip maar zes uur in de haven blijven. Omdat zij in IJmuiden aanlegt geeft het de 792 passagiers genoeg tijd om de metropool regio Amsterdam te bezoeken.

“Kijk daar”, zegt Maes, wijzend naar een derde cruise schip dat voorbij vaart richting de sluizen van IJmuiden. “Dat is de AIDA Sol die richting Amsterdam vaart. Volgende week zondag, 8 april, komt ook zij naar IJmuiden”. “De aankomst van de MSC Magnifica en MS Albatros luiden de start in van het cruiseseizoen van dit jaar, wat doorlopt tot December”. “Hoewel de Albatros vanmiddag alweer vertrekt, blijft de MSC Magnifica vannacht liggen en zal morgenochten om 07:00 uur vertrekken richting Hamburg”. “Het is altijd treurig om ze te zien vertrekken aan het einde van hun verblijf, vooral als het gaat om dit fantastische zee-kasteel. Maar we kijken er naar uit om de MSC Magnifica volgend jaar op 12 mei weer te mogen ontvangen”.

Alle kennis in huis
voor efficiënte scheepvaart

+31 (0)255 545 454 ­Stel ons team een vraag