Stuwage

Efficiënte en verantwoorde
belading
van elk schip

Een schip stabiel beladen vraagt om een efficiënte en verantwoorde indeling van goederen en voertuigen in de scheepsruimte.

Het brengt van aankomst van het schip tot vertrek een continue, intense bedrijvigheid met zich mee om zo’n proces in goede banen te leiden. Onze stuwadoors zorgen ervoor dat dit op een professionele en veilige manier gebeurt.

Van advies tot uitvoering

Onze deskundige transportadviezen lopen uiteen van gecombineerde ladingen van zelfrijdende voertuigen en niet-zelfrijdende elementen, zoals trailers, graafmachines en andere stukgoederen. En het blijft niet bij een advies: we voeren de werkzaamheden ook zelf uit. Daarbij stellen wij ons flexibel op. Bijna alles kan, mits het binnen de regels past. Bovendien doen wij onze uiterste best om u de beste last-minute-oplossing te bieden als u met de handen in het haar zit.

Een overzicht van de voordelen:

  • professionele belading van uw schip
  • van trailer tot treinstel
  • uitgebreid bekend met graafmachines, caravans en ander onbegeleid transport

Passagiers, RoRo en stukgoed

Op de Felison Terminal verzorgen wij de stuwage en beladingcoördinatie van cruise- en ferryschepen. Bijzonder is dat het hierbij tegelijkertijd gaat om het vervoer van passagiers, met alles wat daarbij komt, en om RoRo-lading en stukgoed. Doordat de werkzaamheden worden uitgevoerd met inzet van eigen personeel en materiaal, kunnen alle partijen rekenen op snelle, deskundige en efficiënte dienstverlening.

Stuwadoor en proviandeur

Voor de schepen die de Felison Cruise Terminal in de IJmondhaven aandoen, fungeert KVSA voornamelijk puur als stuwadoor en proviandeur. Op aanvraag kunnen wij echter ook voor schepen die deze terminal bezoeken volledig als agent optreden, voor vracht en voor passagiers.

Bij turnaround calls verzorgen wij in afstemming met de marechaussee onder meer de afhandeling van koffers, bij transit calls regelen wij desgewenst het busvervoer van de passagiers naar toeristische bestemmingen in de omgeving.

Verzekerd van
100% betrouwbare tally

Verschillende medewerkers van KVSA zijn gecertificeerde, beëdigde tally griffiers. Zij vormen de onafhankelijke partij die nauwgezet checkt of de lading die wordt ingescheept precies zo wordt afgeleverd bij de klant in een andere haven, land of werelddeel, en vice versa. Deze ladingcontroles, de beladingscoördinatie en stuwagewerkzaamheden worden door KVSA uitvoerd onder de naam IJCSM (IJmuider Controle- en Stuwadoors Maatschappij).

De controles gebeuren in opdracht van partijen die zekerheid willen over de lading, bijvoorbeeld over de verladen hoeveelheden of merken. Door de aanwezigheid van beëdigde en onafhankelijke controleurs van IJCSM tijdens het laden en lossen bent u als verlader, ontvanger of transporteur verzekerd van een 100% betrouwbare controle-uitslag.

Alle kennis in huis
voor efficiënte scheepvaart

+31 (0)255 545 454 ­Stel ons team een vraag